JUNIPERO BEACH


As part of our multi-site beach front renovations in Long Beach, the improvements at Junipero Beach focus on health and wellness and include new basketball courts, outdoor workout stations, and a children’s playground. 

The beach front improvement plan, developed by SALT and RA-DA for the City of Long Beach, aims to connect and revitalize one of California’s largest urban coastlines. By supporting existing activities while creating entirely new experiences and destinations, this plan ensures a vibrant, safe, and welcoming environment for residents and visitors alike. Four highlighted areas address key intervention sites, including public restrooms, visitor centers, cafes, rental kiosks, an adventure playground, and a new public swimming pool. These sites are linked by the waterfront as well as a walking promenade and bike path.
Photography by Michael Wells
The 7,500 square foot playground sits adjacent to a new concession stand, design by RA-DA, with a clear view of the ocean just a few steps away. The concept for the play structures was inspired by a Treasure Island theme, with roped ship-like structures that offer a variety of activities for children such as climbing, slides, and swings.



SALT Landscape Architects
423 Gin Ling Way
Los Angeles, CA 90012
+1 (213) 234-0057 
studio@salt-la.com


︎ ︎