LASERFICHE


Working with Studio One Eleven, SALT approached this creative office campus in Long Beach with the aim of making a network of indoor/outdoor spaces for collaboration and dining. Circulation paths and a plaza entry contribute to the garden environment while sidewalk planting creates soft transitions to the street beyond.




Concept renderings courtesy of Studio One Eleven.

“The design reflects a landmark garden-office building located directly across the street by noted Mid-Century architect Edward Killingsworth. Studio One Eleven mirrored the massing of the building, stacking it vertically and sliding forms horizontally to create shade and multiple outdoor spaces. The layout shifts the service core – typically in the center of an office building – to the outer western edge. This allows for a more contiguous workspace and a communal environment. The solid core also serves to block unwanted western solar heat gain”
-Studio One Eleven



Concept renderings courtesy of Studio One Eleven.


SALT Landscape Architects
423 Gin Ling Way
Los Angeles, CA 90012
+1 (213) 234-0057 
studio@salt-la.com


︎ ︎